Mijn haar flex met Olaplex

Geen reacties

Vorige week vrijdag had ik een afspraak bij de kapper, want guuurll het werd weer eens tijd. En zoals altijd vroeg ik om een Olaplex behandeling bij de kleuring. Toevallig hadden de kapsters van Trust Hair (mijn favoriete kapperssalon) net het nieuwe Olaplex product binnen! Dat is namelijk de shampoo No.4 en de conditioner No.5. IK BEN ZO BLIJ! Want Olaplex No.3 Hair Perfector doet al zoveel wonderen voor je haar, wat zal de shampoo en de conditioner dan niet doen?! Nouuu let me tell ya!

No.3 Hair Perfector gebruik je eigenlijk 1 keer per week, het biedt je een bescherming tegen schade wat je haar oploopt tijdens het föhnen, stijlen, krullen of het heftig borstelen ervan, na het verven of de invloeden van buitenaf (zonlicht, vocht, chloor etc.). De Hair Perfector is de Olaplex herstelbehandeling en het herstelt de verbroken zwavelbruggen aan de binnenkant van het haar. Je kan het zien als een soort masker.

No.4 Bond Maintenance shampoo gebruik je gewoon als een normale shampoo. Deze shampoo is ontwikkelt om de zwavelbruggen te verbinden, het herstellen van de interne structuur, geeft het haar kracht en zorgt voor perfecte hydratatie. Het geeft nog eens een prachtige glans en maakt het haar handelbaar.

Grappig is dat, dat je in de tandartspraktijk ook een “bond” hebt en dat doe je eigenlijk voordat je een vulling plaatst, als een soort lijm zodat de vulling blijft zitten. Misschien kun je Olaplex No.4 & No.5 ook zien als een lijm die je zwavelbruggen aan elkaar lijmt?

No.5 Bond Maintenance conditioner is ook ontwikkeld op basis van het Olaplex ingrediënt om de zwavelbruggen te verbinden. Deze conditioner herstelt en hydrateert het haar en maakt het niet zwaar. Je haar wordt er sterk, gezond en glanzend van. Ook is het geschikt voor alle haartypes en het is 100% vegan!!!

Olaplex bevat trouwens geen sulfaten, ftalaten, parabenen, MIT, DEA, aldehyden, gluten, noten en is niet op dieren getest!

Olaplex bevat wel;

⁃ Arganolie en hyaluronzuur; die zorgen voor een intensieve hydratatie van het haar.

⁃ Avocado olie & rode alg extracten; pakt het pluizige haar aan.

⁃ Acai bessen & groene thee olie, dit versterkt het haar.

⁃ Biotine (!) dit maakt het haar voller.

⁃ Abrikozenolie & Vitamine E dit zorgt voor glans.

⁃ Granaatappel & rozemarijn extract dit zorgt voor een gezonde hoofdhuid en stimuleert haargroei.

⁃ Zonnebloemolie & Abessijnse olie deze zorgen voor bescherming van de kleur.

⁃ Unieke Olaplex bestanddeel dit herstelt de binnenkant van het haar.

dinsdag 11 september

Vanmorgen had ik dan eindelijk de No.4 & No.5 uitgeprobeerd. De shampoo (No.4) heeft een neutrale geur, iets nostalgisch uit mijn kinderenjaren in Oekraïne. Ik gebruikte een klein beetje, bracht het aan op mijn hoofd en masseerde het zachtjes in. Verrassend werd de kleine hoeveelheid shampoo dat ik gebruikte een schuimend feestje op mijn hoofd. Het voelde heel fijn aan en je merkt duidelijk dat dit een heel goed product is. Dit heb ik 2x gedaan. Toen pakte ik de conditioner No.5 en verdeelde het door mijn haar (niet bij mijn wortels) tot de punten. In de tussentijd ging ik even mijn tandenpoetsen terwijl de conditioner introk, circa 3 min. Uitspoelen met koud/lauw water en voilà! Drogen, föhnen, stijlen en mijn haar is klaar. Ik kan weer voor de dag.

Hier eventjes de gebruiksaanwijzingen voor de Olaplex 3-4-5 systeem 1x in de week:

Stap 1:

Was het haar één keer met de Olaplex No.4 shampoo.

Stap 2:

Stap uit de douche en maak het haar handdoek droog. Deel het haar af in 3 segmenten. Per segment ter grootte van een 2 euromunt de Olaplex No.3 aanbrengen en met een grove kam doorkammen. Inwerktijd; 15 min of een nacht hiermee slapen.

Stap 3:

Spoel de Olaplex No.3 uit het haar en was het twee keer met de No.4 shampoo.

Stap 4:

Verdeel een royale hoeveelheid No.5 conditioner door je haar van aanzet tot punten. Laat het 3 minuten intrekken en spoel het dan uit.

Ik ben heel erg tevreden met Olaplex, wat vind jij ervan of wat zijn jouw ervaringen ermee? Laat mij het weten in de reacties.

Hier nog eventjes de voor en na foto’s van bij kapper:

erg he 😱

Ik wil de meiden van Trust Hair heel erg bedanken dat ze mijn haar altijd weer zo fabulous maken!

-xoxo-img_7990

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s