1 Dag Offline

Geen reacties

Note: Dit was een aantal maanden geleden geschreven.

1 dag offline, moet makkelijk lukken toch? Niet dus!

Ik had een leuk stukje gelezen in de Flow over soms gewoon lekker offline zijn, “dat kan ik makkelijk ook!” – dacht ik. Ughhh nee. Nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn.

Vrijdag besloot ik mijn offline-dag te houden. Trots had ik het al helemaal aangekondigd op Instagram. Donderdagavond maakte ik mezelf helemaal ready om vrijdag zonder telefoon door het leven te gaan en alleen in noodgevallen te bellen. Donderdagavond ging het al mis, want ik had mijn telefoon nodig voor de wekker. Oké niet echt een groot probleem dacht ik, gebruik ik gewoon de wekker en klaar.

Foto ’s door de @de.plaatjesman

Vrijdagochtend was ik zonder continue mijn telefoon te checken super snel klaar met het klaarmaken voor de dag, maar toen BAM had ik toch mijn telefoon nodig, het licht in de woonkamer van mijn vriend kon ik alleen aanzetten met het internet, (hij heeft van die Philips Hue lampen) nou toch mijn telefoon gepakt en in mijn hoofd houdende dat ik niet echt “online” ben.

Aangekleed en wel sta ik op de bus te wachten, maar die kwam maar niet, terwijl op het busbordje stond dat die er al lang moest zijn. Pff weer het internet aangezet om 9292 te checken, en ja hoor de bus had vertraging (as ever). Dus moest ik toch online gaan om op Whatsapp te melden aan mijn collega’s dat ik vertraging had. Ugh daar ging mijn challenge. Oke ik ga toch proberen om dit mijn enige “online” momentje te maken. Maar nee hoor, mijn collega’s gingen mij berichten sturen en ik moest echt antwoorden.

Op werk had ik continue het internet nodig en moest ik dingen op Facebook, Twitter en Instagram posten, mailtjes beantwoorden en zo ging het maar door. Mijn “offline voor 1 dag” was totally mislukt. 😦

Besef, het is gewoon bijna niet te doen om tegenwoordig offline te leven in de wereld, laat staan in Nederland waar de online levensstijl bijna alles is voor mensen.

Ik ben wel in 1 dag aan een nieuwe boek begonnen en heb die bijna uitgelezen. Ik had veel meer rust in mijn hoofd en ik had meer concentratie. Ook had ik niet echt besef van tijd meer, omdat ik niet vaak op een normale klok kijk dan die van mijn telefoon.

Ik ga het zeker vaker doen om wat meer offline te zijn en mijn telefoon lekker ergens diep in mijn tas te laten liggen. Even helemaal nergens zorgen om maken.

Wat vind jij er van? Hoe vaak ga jij eigenlijk echt offline? Vertel me jouw verhalen en/of tips over het echt offline gaan en minder afhankelijk zijn van je telefoon. Ben je een socialmedia freak of ben je eerder een “Nokia gang f*ck online zijn” type. Heb je er totaal geen moeite mee om af en toe radio silence te gooien of moet je continue online zijn. Ik ben echt benieuwd, laten we erover praten.

Yours and only,

Antje La fail 1 dag offline Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s