YES Challenge!

Geen reacties

img_1483

In het thema new year new me (ugh), heb ik besloten om in het aankomend jaar vaker ja te zeggen. Waar veel mensen meestal moeite mee hebben om ‘nee’ te zeggen, heb ik juist andersom dat ik niet snel ‘ja’ zeg op dingen. Neem mij niet verkeerd ‘nee’ zeggen is vaak gezond en goed! Vooral in bepaalde situaties. Deze challenge doe ik dan vooral voor mezelf. Ik hoop dan ook dat ik hiermee niemand mee beledig.

Ik heb dus één week lang alleen maar “ja” gezegd, waardoor dit mij soms hele leuke maar ook hele oncomfortabele situaties heeft bezorgd.

Laat ik als eerst beginnen met dat ik deze challenge al een paar keer over moest doen. Dit kwam 1 Omdat ik bijna was vreemdgegaan door het “ja” zeggen op bepaalde vragen. Het ging mij een beetje te ver! Ik heb het daarom gelijk afgekapt. Sorry maar ik ga mijn prachtige relatie niet op het spel zetten voor een challenge (die ik toch eigenlijk met mezelf heb). 2 Omdat als ik het aan mensen ging vertellen ze er gelijk misbruik van gingen maken. En omdat 3 ik het gewoon domweg elke keer vergat.

img_1485

Het vergeten was het grootste probleem, onze mindset is nu zo erg op het luie, negatieve “nee” gedoe (ik spreek voor mezelf en de meeste), dat dit mijn grootste obstakel was. Je ziet het vooral in de media, al die haat en negativiteit. Dat beïnvloedt ons heel erg, zo erg dat je het misschien niet eens door hebt. Ik merkte het wel opeens. Mijn eerste instinct en reactie op dingen was “nee”! Precies dus waarom ik in eerste instantie deze challenge voor mezelf ging doen om meer leuke dingen te ondernemen en ook om een beetje uit mijn comfortzone te stappen.

img_1482

Maandag

Ja! Ik ben te laat op werk! Want “ja” op de vraag of jij je wekker nog 15 minuten wilt sluimeren. Dat is gegarandeerd in slaap vallen..

Tijdens de reis naar werk heb ik alleen positieve dingen meegemaakt, waarbij ik deuren van de tram openhoud voor mensen die 20 meter verderop rennen, sigaretten weggeef en weer “ja” antwoord op de vraag “of ze naast mij mogen zitten”.

Op werk ging dit verder omdat mijn pa het heerlijk vond dat ik eindelijk dingen deed zonder eerst een tegenwoord te geven (oeps). Maar ik merkte ook dat mensen op werk veel soepeler hun taken deden omdat ze mij zonder tegenzin zagen werken. I guess, misschien leek het gewoon zo. Ik heb wel overgewerkt omdat ik dus “ja” bleef zeggen op dingen. Totdat ik al lang klaar was en mij moeder belde en vroeg of ik al vrij was en even naar haar toe kwam om kerstavond te vieren. “Ja! Ik kom gelijk!”. (Oh ja, ik deed deze challenge tijdens kerst dus).

acs_0108

Terwijl ik met mijn moeder een drankje deed belde Jimi mij en vroeg of ik al onderweg was, “ja! ik kom er gelijk aan!”

Bij Jimi’s ouders aangekomen was het enige moment dat ik “nee” zei toen ik al een paar Roseetjes binnen had en aanvoelde dat ik ze echt niet meer binnen kon houden.

Precies zo verliep ook mijn dinsdag aka Kerst. Ik bleef “ja” antwoorden op vragen of ik meer wou drinken en of ik meer wou eten, dit heeft mij waarschijnlijk extra 10 kilo gekost en misselijkheid. Mijn (eerlijke) mening vragen kon je trouwens helemaal vergeten. Want ook al vond ik die broek lelijk bij je staan, zei ik toch ‘ja’ op de vraag of die mooi staat. Waardoor dit mij soms in hele ongemakkelijke situaties bracht.

Misschien had ik verwacht dat mijn leven meer zo als de film “Yes man” zou zijn, na deze challenge. Maar wie weet, ik ben pas op de helft van de week.

Woensdag heb ik mijn blog lay-out veranderd, nadat Mick het vroeg. Ik ben uit mijn comfortzone gegaan, dat is een pluspuntje.

img_1489

Donderdag  Heb ik na een gesprek met Jim mijn pakje peuken weggegooid na zijn verzoek. Ik ga nu stoppen met roken! In de avond vroeg Jimi mij mee naar de skatebaan, ik had dus echt geen zin! Maar had toch ‘ja’ gezegd, gelukkig had Jimi mij door en zei hij dat het toch koud is en we wel volgende keer gaan (omg ik hou zoveel van deze jongen).

Vrijdag  Heb ik “ja” gezegd op de vraag of ik kwam chillen, zo heb ik spontaan vrienden van mij gezien die ik al een tijdje niet heb gezien. In de middag werd ik ook aardig dronken, door het antwoord ‘ja’.

acs_0104

Zaterdag, ik merk dus echt dat deze challenge alleen maar ten goede komt voor mijn relatie, (het is niet zo als in de film “Yes man’ maar nog steeds leuk) ik stel mezelf best wel positief op en heb dan ook ‘ja’ gezegd om vanavond naar een feestje te gaan. Als je mij goed kent, weet je dat ik de partytijd wel al een beetje heb gehad en een echt huismuis ben geworden.  Maar again, mezelf uit de comfortzone zetten en positief er in gaan, dus let’s go! Wie weet waar deze avond mij naar toe neemt.

2 feestjes achter de rug en een stuk armer zit ik chagrijnig voor me te staren omdat ik supergraag wil roken en slapen maar moet wachten, omdat ik ‘ja’ zei op de vraag of ik de deur wilde opendoen (voor Jimi en vrienden). Mezelf wakker houden zit ik te wachten totdat zij uitgefeest zijn. Dit heeft mij trouwens een leuke blogpost bezorgd die ik later ga posten.

Zondag de laatste dag van mijn yes challenge. Na ‘ja’ te hebben gezegd op de vraag of ik een peuk wil,  of ik wil afrekenen en of ik wijn wil en of ik een tikkie wil sturen. Heb ik niet echt iets boeiends verder mee gemaakt.

Wat heb ik geleerd?

Dat mijn leven op een mooie positieve golf surft? Eerder dat je door hele tijd ‘ja’ te antwoorden aardig dronken en blut wordt. Dat Jimi het heel leuk vindt en dat ik elke keer nadat ik op iets ‘ja’ antwoord (meestal) een onverwachte reactie terug krijg.

Toch vond ik het leuk en ga ik zeker vaker ‘ja’ antwoorden op vragen of ik ergens mee naartoe wil gaan.

acs_0107

AGAIN:

‘Nee’ zeggen is goed! Doe nooit iets tegen je zin in! Wil je het niet dan is het gewoon ‘nee’! Dit was een challenge om mezelf een beetje uit mijn comfort zone te zetten en een beetje positiever te reflecteren naar mezelf. Ik deed nooit echt iets tegen mijn zin in, wat echt niet door de beugel kon! Als dat gebeurt zeg ik gewoon nee, don’t get me wrong.

Reflecteer eens naar jezelf. Zeg je vaker nee of ja? Wat is jouw eerste reactie?

XOXO

Antje Yes La Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s