Mijn week in foto’s 9.

Geen reacties

IMG_3412

Maandag was voor mij een sombere dag. Ik zit volgens mij weer in mijn nog-steeds-winterdepressie. Of het komt gewoon omdat mijn weekend voorbij is. De dagen lijken echt voorbij te vliegen. Volwassen zijn zuigt! Wat mijn maandag wel echt een positieve wending heeft gegeven was een klein, lief (chinees) omaatje:

‘Een paar weken terug, kwam zij binnen in de praktijk. Ze sprak geen Engels en geen Nederlands. Ze schreef wat dingen op in het Chinees, die ik vervolgens vertaalde met een app. De app gaf mij eigenlijk hele rare vertalingen, iets van dat haar zoon in wapens handelde… Daar schrok ik wel van, maar dacht dat de app gewoon fake was. Een paar kopjes thee en koekjes verder, viel de mevrouw half in slaap in de wachtkamer. Toen begon bij mij een lampje te branden en heb ik een paar Chinese patiënten gebeld, om te vragen of ze mij misschien konden helpen met vertalen! Zo kwam ik uit op mevrouw C. Zij zei meteen dat ik de telefoon aan de mevrouw in de wachtkamer moest geven. Na een lang gesprek gaf ze mij de telefoon weer terug, waarop mevrouw C. zei: “Dat ze er meteen aan kwam”.

IMG_3069

Toen mevrouw C. in de praktijk was, maakte ze eerst allemaal foto’s met de verdwaalde mevrouw. Want wat bleek, de verdwaalde mevrouw bleek de moeder te zijn van een heel bekend Chinees iemand. Haha, zo heeft mevrouw C. de verdwaalde mevrouw teruggebracht naar de Chinese ambassade en kwam het allemaal goed. :)”  – Maandag stond deze mevrouw met haar schoondochter, met een heel lief cadeautje voor mij om me te bedanken! Hier werd ik zo gelukkig van dat mijn week eigenlijk niet meer stuk kon!

IMG_3068

Dit is volgens mij echt het langste verhaal wat ik ooit in mijn week in foto’s heb geschreven haha. Maar ik maak ook eindelijk iets mee. Oh ja! Maandagavond heeft Mowena heerlijk gekookt (vegan curry), hiervan komt het recept binnenkort online!

IMG_3071

Dinsdag, woensdag en donderdag waren superdrukke werkdagen. School hielp daar niet echt bij met de vakantie. Ik moet namelijk echt superveel huiswerk maken en heb echt geen sociaal leven meer. Vrijdag vierde een collega haar verjaardag op werk. Speciaal voor mij had ze een Turks recept, een veganistische wending gegeven! Echt veel te lief. Daarbij was het nog eens superlekker ook. Dit recept ga ik daarom zeker eens uitproberen en post ofc hier. Omg verandert dit langzaam in een foodblog??? Waarschijnlijk wel, want mijn hele week was all about food haha.

Zaterdag had ik wilde plannen. Mijn ontbijt bestond uit heerlijke filet americain broodjes (vegan natuurlijk) en ik heb bijna het boek De vergelding van Jan Brokken uitgelezen. Mijn schoonvader heeft die aan mij uitgeleend. Mijn ochtend was vrij rustig totdat ik mij opeens in de middag helemaal niet lekker meer voelde. Ik kreeg gewoon 39 graden koorts in de avond! Dus ja weekend weg. Maandag dan maar naar de dokter. Het gekke is dat ik helemaal niet ziek ben, maar gewoon koorts heb. Ah ja, komt goed. Volgende week ga ik allemaal lekkere recepten posten. Zondag heb ik namelijk vegan wentelteefjes gemaakt (die op de foto echt als een stuk vlees uit zien, haha) en vegan curry volgens het recept van Mowena van maandag. Echt een foodblog dit he.

IMG_3501.JPG

WOOOOOW veel tekst en weinig foto’s deze week. Maar ja, soms maak je niet veel mee en soms weer wel.

Fijne aankomende week!

xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s