Mijn week in foto’s 15.

Geen reacties

Maandag voelde ik me best wel down weer. Toevallig had Sanne een instagram post gemaakt over mental health, dit vond ik een mooi thema voor deze week. Misschien vind je dat er nu te veel over wordt gepraat of juist niet, maar ik vind dat het juist bespreekbaar moet zijn! Zo heeft Sanne met een mental health awarnes post, voorgesteld om een make-up look te creëren. Een heel mooi en vooral leuk idee. Hieruit heb ik dit “kunstwerkje”  gecreëerd, niet echt één van mijn beste werken maar ja:

b417cd76-3b03-475b-9c4d-fae1f20acd9c

camerarolltempimage

Volgens mij is dit ook de eerste keer dat ik zo iets doe on the blog! Maar dat terzijde, mentale ziekte is geen grapje. Zo ben ik zelf vorig jaar zo gestrest, depressief en gewoon mentaal uitgeput geweest dat ik letterlijk een super grote kale plek kreeg op mijn hoofd. Dat bruine plukje haar die je nu bij mij ziet was eerst een kale plek die ik elke dag verborg met bruine oogschaduw. Gelukkig is het weer allemaal aangegroeid en zit ik weer stukken beter in mijn vel. Maar hier en daar krijg ik toch weer bepaalde gedachtes of mijn lichaam krijgt weer een naar zenuwachtig gevoel. Hiervoor heb ik 10 tips voor jullie als jullie dit ook hebben of misschien met een ander probleem zitten:

ontwerp zonder titel

Tip 1: Praat! Praat! Praat altijd met iemand hierover! Praten helpt omdat je het letterlijk een beetje van je afzet! Heb je niemand waarmee je erover kan praten? Stuur mij dan een berichtje, anoniem mag ook, maar alstublieft praat erover!

Tip 2: Beëindig toxic relaties of beperk het contact ermee.

Tip 3: Probeer om zoveel mogelijk met mensen om te gaan die jou goed doen en jou blij maken (en jij hen ook).

Tip 4: Spendeer minder tijd op social media of op je telefoon en vind een hobby waar je blij van wordt.

Tip 5: Luister naar je lichaam!

Tip 6: Mediteer!

Tip 7: Doe random acts of kindness.

Tip 8: Maak ‘to-do’ lijstjes, je hoeft ze niet af te maken, maar zo heb je wel iets om je dag te vullen als je soms het gevoel hebt dat je niks waard bent of niks in je leven hebt.

Tip 9: Leer ademoefeningen.

Tip 10: Dans, lach en probeer te genieten van alle momenten in je leven, ook al weet je dat het soms heel moeilijk gaat.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Heb jij ook leuke tips, laat me ze vooral weten in de reacties!

 

Voor de rest ging dinsdag en woensdag weer heel druk voorbij. Ik heb gewerkt, gewerkt en gewerkt. To do lijstjes houden mij op de voet!

Donderdag kwam de nieuwe Styletone binnen woehoee.

Vrijdag heb ik mijn zusje geholpen op school en ben ik eindelijk eens uitgeweest in Perron (na honderd jaar) en zo eigenlijk heel het weekend gespendeerd met mijn lieve friends.

Wat heb ik gelezen deze week: 

Ik ben nog steeds bezig met ‘De stad der blinden’ echt een aangrijpend boek. Bijna klaar tho. En heb ik uit deze 2 boeken wat dingen voorgelezen over horoscopen aan Mick en Jim. “Zonneklaar” – van Linda Goodman en “De beeldentaal van de dierenriem” – van F.H. Julius.

Wat ik heb gekeken deze week: 

Ehum Sabrina!! het nieuwe seizoen is uit op Netflix en iedereen is er stil van. Wat overigens best wel een goede marketingstunt is, want nu gaat iedereen erover tweeten, instagrammen, facebooken en of als ik het doe bloggen, haha.

Wat heb ik kapotgeluisterd deze week: 

Nou gek genoeg, classic muziek. Vooral Beethovens: Piano Concerto no 14. Die heb ik gelijk ook weer beetje op piano geoefend.

Wat heb ik deze week gekocht: Dit doe ik vooral om mezelf bewuster te maken hoeveel ik consumeer en waar aan ik eigenlijk mijn geld aan uitgeef. Gordijnen haakjes om mijn gordijnen aan op te hangen. Eten ofc en tickets voor het feestje van vrijdag en de nodige drankjes. Ben trots op mezelf dat ik zo weinig heb geconsumeerd deze week.

7 vragen uit het boek Q&A: 

Ma’ 8 april: What is your secret passion? 

Dichten en schrijven.

Di’ 9 april: Where do you feel most at home? 

Hmm, toch echt als ik bij mijn ouders thuis ben met iedereen aan tafel of als ik bij mijn schoonouders thuis ben met Mick en Jim.

Woe’ 10 april: A chore you ignored today ________________.

Kamer opruimen (want het is hier echt één grote teringzooi).

Do’ 11 april: What sound effect are you most like today? 

Schoolbel, lekker nuchter en hard irritant geluid.

Vrij ’12 april: Write down a new fact you recently learned: 

Objectief beoordelen bestaat niet, je moet het zo eerlijk mogelijk doen. Je blijf no matter wat een mening over iemand hebben.

Za’ 13 april: What is your favorite thing to do on a Saturday morning? 

Naast de liefde van mijn leven wakker worden.

Zo’ 14 april: If you could acquire a talent (without any extra effort), what would it be? 

Elk instrument in de wereld goed kunnen bespelen.

 

Nu ben ik dit weekend aan het afronden met Mick en Jim en hopelijk gaat de aankomende week rustig verlopen want ik heb dit weekend ietjes te bont gemaakt haha. Wat zijn jullie plannen voor de aankomende week?

xoxo

Je gurl La Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s