Antjes Boekenclub en/of geheime genootschap.

Geen reacties

IMG_5175.jpeg

Ik had opeens een klein idee, ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik het moet waarmaken, maar proberen kan geen kwaad. 

In 1 van mijn favoriete boeken stond er een stukje over mensen die boeken lezen, dat ze bij een geheime genootschap horen. Dat vond ik zo mooi dat ik er superlang mee rondliep in mijn hoofd. Ik wou altijd al een boekenclub beginnen, maar nooit echt tijd voor gehad. Toch lees ik altijd superveel en heb ik ook heel veel boeken. Waarom begin ik niet gewoon een boekenclub? Niet zoals elk normale boekenclub, maar met mijn regels. Ook gewoon om mensen nu aan te moedigen om (meer) te lezen, vooral van onze generatie. Want zoals ik heb begrepen uit mijn Instagrampolls is het zo dat tijd en smartphones de grote boosdoener zijn. Ook weten veel mensen niet wat ze moeten lezen en vinden ze boeken kopen geldverspilling. Daarom bedacht ik deze ideetjes. (naja alleen de wijn moet dan worden betaald). De regels houden in:

  • Jij of ik, of iemand anders kiest een boek.
  • Je leest het boek.
  • Als je klaar bent met het boek, dan schrijf jij je naam en de datum wanneer je het boek hebt uitgelezen, aan het begin van het boek in kleine letters (potlood).
  • Dan kijk je wie (in de boekenclub) dit boek ook wilt lezen of zelf het boek wilt aanschaffen. Dat vind ik overigens niet nodig, we kunnen gewoon om en om doenZo hoef je geen geld aan een boek te spenderen, als eerst lezen we de boeken uit die we in huis hebben. 😉 Geloof mij, ik heb echt heel veel ongelezen boeken in huis.
  • Zodra je klaar bent met het boek stuurt je het op naar degene die ook het boek wilt lezen.
  • Dan schrijf je een klein stukje wat je van het boek vond, je favoriete citaten, hoe het boek je liet voelen en het cijfer wat je het boek geeft. (Je krijgt van mij een sheet). Dit kan je trouwens doen voordat je het boek opstuurt.
  • Degene na jou doet precies hetzelfde. Totdat wij max. 6 mensen hebben die het boek gelezen hebben en er een klein stukje over hebben geschreven.
  • Dan voegen wij onze stukjes over het boek bij elkaar, organiseren we samen een avondje om het te bespreken met een glaasje wijn en maken een blogpost over het boek.
  • Het boek kunnen wij bijvoorbeeld daarna doorgeven (als het bijvoorbeeld een tweedehands boek is), zodat meer mensen het lezen.

En zo, mijn lieve lezer. Horen wij bij een geheime genootschap. 😉

Ontwerp zonder titel (1).png

Doe je mee? Stuur me een email, Whatsapp me, reageer hieronder of slide in mijn DM’s.

Groetjes,

yours one and only

Antje de boekenwurm La Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s