Beauty Trash: dit heb ik opgemaakt in mei.

Geen reacties

ontwerp zonder titel

Beauty Trash, mijn nieuwe categorie op mijn blog. Voortaan ga ik elke maand met jullie mijn beautyafval delen. Hierin vertel ik jullie wat ik van dit product vond, waar ik het heb aangeschaft en hoe duur het was. Ook vertel ik jullie hoe ik dit afval recycle, om zo jullie en mezelf milieubewuster te maken. Veel plezier met het kijken naar alle producten die ik heb geconsumeerd in de maand mei.

img_6252

Voor in het haar: 

Laten we beginnen met de Balea Anti Schuppen shampoo. Een tijdje terug kreeg ik last van roos. Op de DM site zag ik toen deze shampoo en heb ik die aangevraagd bij mijn moeder. Toen zij in Duitsland was had zij die voor mij aangeschaft. Maar niet 1, neeee, mijn moeder heeft er gelijk 4 gekocht voor mij haha. Heerlijk wel, want nu heb ik wel een voorraadje. Ook al vind ik deze shampoo superheerlijk, ga ik hem niet meer kopen als die helemaal op is. Want ik ga de shampoo bars van Herbs&Crafts gebruiken (hier vertel ik later meer over), die is namelijk plasticvrij. Ik wil zo min mogelijk plastic gebruiken. Maar even terug naar de shampoo. Hij ruikt heerlijk, doet zeker zijn werk en is nog eens vegan! Te koop in de DM in Duitsland voor maar €0,55 bizar hé. Deze verpakking gooien we bij het plastic.

De Balea Oil Repair Intensiv masker: dit haarmasker ging supersnel op. Het was een heerlijk, voedend, vegan haarmasker, die werkelijk zijn werking deed en dit voor helemaal niet veel geld. Helaas ben ik wel vergeten hoe duur die was (lol), rond de 4/5 euro volgens mij. Te koop in de DM in Duitsland, natuurlijk meegenomen door mijn DM dealer moeder naar Nederland. Deze verpakking gooien we bij het plastic.

OGX Renewing Argan Oil of Morocco conditioner, ging ook aardig snel leeg. Naja, al mijn conditioners gaan in een rap tempo bij mij op. Ik was namelijk mijn haar nooit zonder. Deze conditioner is lekker dik en heeft een heerlijke romige geur. Ik raad hem aan, te koop bij de meeste drogisten voor: €10,99. Deze verpakking gooien we bij het plastic.

Voor in de douche: 

De vegan Human + Kind shower mousse die bij mijn april Goodiebox zat, heb ik geklaard in mei. Het was een heerlijke mousse, maar ik moet zeggen dat hij soms raar uit zijn verpakking kwam spuiten. Kijk daar dus mee uit, lol. Hij ruikt trouwens echt heeeeerlijk. Ik vind het een fijne showermousse. Voor €9,95 is die van jou, te koop bij de Organic Shop. Het dopje gooi je bij het plastic en voor het flesje moest ik heel veel onderzoek doen (aka Jimi even vragen) en het flesje moet gewoon ook in de PMD container.

Wattenstaafjes van de Kruidvat, die ik overigens niet meer ga aanschaffen. Op dit moment gebruik ik geen wattenstafjes meer, door het plastic dus. Zodra ik weer geld op mijn bank heb, koop ik de houten wattenstafjes. Deze verpakking komt uiteraard ook in de plasticbak terecht.

Voor het gezicht: 

img_6259

In mei heb ik de Naobay cleanser opgemaakt. Naobay staat voor Natural And Organic Beauty And You en eerlijk is eerlijk, het doet zijn werking. De Naobay cleanser heb ik gekregen bij de Goodiebox Januari. Ik gebruikte het in de ochtend en avond. De ‘Equilibria gel to milk cleanser’ verandert van een gelstructuur naar een melkstructuur bij aanraking met water. Het herstelt de PH-waarde van de huid en laat een zachte, gehydrateerde en gebalanceerde huid na.
Actieve stoffen: Acai Extract, Arganolie, Sweet Almond Oil.

De ‘hello mirror guess my age” nachtcrème van de Hema, ging deze maand ook op. Dit was de 2de keer dat ik deze dag en nacht crème heb aangeschaft. Hij laat mij heel erg denken aan de ‘hope in a jar’ crème van Philosophy, maar dan de goedkope versie. Ik raad hem dan ook zeker aan, het is een fijne hydraterende nachtcrème voor een delicaat prijsje.

img_6253

De Garnier SkinActive Botanische Tonic ga ik zeker vaker kopen! Deze vegan tonic ruikt heerlijk naar rozen (er is rozenwater in verwerkt) en bevat geen parabenen, siliconen en synthetische kleurstoffen. Ideaal voor een gevoelige huid. Dit is trouwens de 3de keer dat ik hem weggooi en ga hem zeker nog vaker aanschaffen.

In de juni Styletone box van vorig jaar zat de Glow for a cause Facial Moisturizing Crea, ik gebruikte het voor mijn primer voordat ik een full face aan make-up deed. Ik gebruikte hem ook gewoon als een dagcrème. Deze moisturizer ruikt heerlijk, is lekker dik en romig en ook nog eens vegan! Ik denk alleen dat ik hem niet snel weer ga aanschaffen, omdat ik eerder iets koop wat makkelijker te vinden is in een winkel.

img_6456

Fixing spray van de Hema gaat net als de rest in de plasticbak. Voor € 5,- is deze fixing spray van jou, niet mijn favoriet maar hij doet soort van z’n werking.

Make-up: 

De foundation die ik deze maand heb opgemaakt is de Make-up Studio Cream foundation. Ik moet wel bekennen dat ik hem iets te lang heb eigenlijk en dat die ook iets te donker voor me is. Oeps #sorrynotsorry. Ik had hem in de Dark Peach Beige kleur.

De volgende poeder is uit de Styletone box van juli 2017 (!) en I hate it! Ik dacht dat deze Manna Kadar – HD poeder echt de shit was. Maar het kwam niet tot mijn verwachtingen en was eigenlijk gewoon shit. Maar dit is mijn mening, misschien was die gewoon oud. Alhoewel ik hem hiervoor nooit had gebruikt. Maar helaas, voor mij was die niks. Misschien voor jou wel.

Wat wel meer voor mij is, is de AFFECT Fixing Powder FIX&MATT deze poeder zat bij de september box 2018 van Styletone. Wat ik echt vet vond van deze poeder is dat die transparant is, dus niet gebonden bij een huidskleur. Ik gebruikte deze poeder voor het baken. Again als dit makkelijker te verkrijgen was, kocht ik hem zo nog een keer.

Het laatste product dat ik opmaakte was de Banana Setting Powder van Bellapierre. Dit is al de 2de keer dat ik deze poeder in een beautybox heb gekregen en ik moet zeggen, ik ben er best wel tevreden mee. Het is een aangename poeder.

Dit waren dan de producten die ik deze maand op heb gemaakt. Alles gaat in de plasticcontainer (PMD), die ene grote grijs/oranje container, weet je wel.

Bizar eigenlijk hoeveel trash aan make-up alleen je maakt in een maand! Makes you think about it.

XOXO

cropped-Antje-1-1.png

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s