Mijn week in foto’s 39.

Geen reacties

img_0447

Ahh maandag had ik lekker een vrij dagje. Of dat dacht ik. Ik kreeg een berichtje van één van mijn leraren dat er een formuleer miste bij één van mijn examens, stressen dus. Gelukkig kon ik het allemaal op tijd regelen en kwam alles goed. Voor niks al de stress dus. Nu alleen nog maar wachten op het telefoontje of ik geslaagd ben of niet. Eenmaal toen dit allemaal geregeld was, ben ik naar de Action gegaan om schoonmaakmiddelen en wasmiddelen te kopen. €60 euro en een paar calorieën lichter kwam ik thuis om lekker op te gaan ruimen.

b2186ae2-fd88-4570-90c4-b222e2a00136

In de naderende avond had Jimi mij opgehaald om weer bij hem thuis te hangen. Omdat wij honger hadden en geen zin hadden om te koken, wilden we gaan bestellen. Maar waarom bestellen bij Thuisbezorgd als je ook gewoon voedselverspilling tegen kan gaan en bij Too Good To Go kan bestellen? Na het afzoeken van de app, heb ik bij ah to go een bestelling geplaatst en gingen Jimi en ik op stap. Voor f*cking 3,99 p.p hebben we dit gekregen!! Het vlees is voor Jimi en de vega en vegan dingen zijn voor mij.

img_0187.jpg

Als het foodwaste is, eet ik gewoon vega. Foodwaste vind ik namelijk erger dan eieren of boter eten. Dus dacht ik er aan om deze week als thema voedselverspilling te nemen. Maar hier ben ik eigenlijk snel over uitgepraat. Jullie weten namelijk dat dit superslecht is en blablabla. Ik kan jullie natuurlijk de geweldige app Too Good To Go aansmeren en waarschijnlijk komt het allemaal al jullie strot uit, omdat het nu overal in de media is hoe slecht de klimaatsverandering nu is (en ja jullie moeten dit probleem serieus nemen), maar ik vond een ander thema toepasselijker voor deze week. Namelijk: ‘een goede daad doen’ – en niet alleen voor een ander of voor de wereld, maar ook voor jezelf.

img_0193

Denk bijvoorbeeld aan een dagje rust nemen en lief zijn voor je lichaam, maar ook de kleine dingen, zoals de deur openhouden van de tram voor iemand die aan het rennen is en de tram probeert te halen. Die brede glimlach, dat ‘hartstikke bedankt’ en vooral die positieve energiegolven die ervan komen, die doen het voor mij! Ook wanneer iemand een goede daad doet voor jou voelt het ongelooflijk fijn. Zoals Mick bijvoorbeeld die maandagavond spendeerde aan mijn blog, terwijl hij waarschijnlijk 100 betere dingen te doen had. Jimi die mij donderdag hielp met boodschappen doen, omdat mijn tassen te zwaar waren. Liz die vrijdag voor mij een ticket voor Melane Martinze (yas gurl) kocht omdat ik zelf aan het werk was. Iets wat eigenlijk zo simpel en voor de hand liggend is maar iemand zoals ik best gelukkig maakt. En hiermee wil ik niet zeggen dat jullie nu allemaal iets voor mij moeten doen haha, maar gewoon eventjes om je heen kijken en gewoon even iets liefs doen!

Zo heb ik iets liefs voor mijn onzuivere huid gedaan (grapje). Dinsdag kwam dit geweldige pakketje van Clay & Glow binnen, ik kan dan ook niet wachten om er eventjes de tijd voor te nemen en hem echt uit te proberen. Is het de hype waard?

Voor de rest verliepen mijn doordeweekse dagen vrij rustig. Vrijdag kreeg ik wel heel fijn nieuws! Namelijk, dat ik geslaagd ben!!! WOEEEHOEE!! Eindelijk echt af van al die examenstress. Dus dat moet natuurlijk gevierd worden met…. popcorn in bed en een Spiderman film, lol. Ben ik oud aan het worden? Nee, ik wou gewoon eventjes een goede daad doen voor mijn lever.

img_0329

Nee hoor, dat is het niet. Er komen nog zat feestjes als ik dat papiertje eindelijk in mijn zweterige handjes heb. Ik ben vroeg naar bed gegaan op vrijdag, omdat ik zaterdag het verjaardagsfeestje van mijn zusje van 10 had. We gingen na de taart, cadeautjes en de verjaardags liedjes naar de musical van Anastasia. Omdat ik een goede daad voor mijn ouders wou doen en hun de extra hoofdpijn wou besparen van 5 krijsende meisjes, ben ik als enige begeleider met de meiden gegaan. Het was echt superleuk! De musical was ook echt een aanrader om te zien! Ik ben best wel altijd geïnteresseerd geweest in het leven van de Romanovs, dus dit ‘familievriendelijke’ verhaal was best interessant voor mij. Prachtig gedaan.

Zaterdagavond was mijn energie totaal uitgezogen door de kleine vampieren in roze jurkjes. Het enige waar ik nog een beetje kracht voor had, was het helpen van Armando met zijn school. Was heel fijn om hem weer te zien want ik mis hem echt. Daarna was ik zo moe dat ik gelijk eigenlijk inslaap viel toen die weg ging.

Zondag was de verjaardag van de Oma van Jimi, waar ik best wel aangeschoten werd en echt vreselijke foto’s heb zitten maken met Mick. Die ik jullie uiteraard bespaar, lol.

Dit was dan ook mijn week die best wel vrij rustig verliep. Aankomende week ga ik weer veel werken, dus verwacht ook niet veel spannends. Het goede daad verrichten was ook best wel een eitje en ga ik zeker nog een hele challenge van doen! De enige die mijn ‘goede daad’ niet accepteerde was deze jonge duif, die superbang voor me was. Terwijl ik eigenlijk hem probeerde te redden van Ygor de kat. Naja, je kan niet iedereen blij maken hé. Fijne aankomende week eitjes van me.

xxxxxxxxxxxxx

Wat heb ik gelezen deze week: Nog steeds bezig in Eragon van Christopher Paolini. Alhoewel ik moet toegeven dat ik deze week echt bijna niks heb gelezen.

Wat ik heb gekeken deze week: Bijna alle Marvel films. Op Disney+.

Wat heb ik kapot geluisterd deze week: K12 van Melanie Martinez, ja, ja nog steeds. Ja ik weet dat het de 3de week al is.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s