De juiste volgorde voor jouw skin care routine.

Skin care producten, ze komen in verschillende vormen, geuren en maten, duizenden producten zijn er op de markt. Ik en waarschijnlijk de meeste, hebben er laden vol van. Ze zijn eigenlijk onmisbaar en zeker van belang voor een zacht en stralend en schoon huidje. Maar hoe zit het eigenlijk met het volgorde van het aanbrengen ervan? Wist je bijvoorbeeld dat de werking van sommige producten hun vitaliteit verliezen als ze niet in de juiste volgorde worden aangebracht? Daarom heb ik deze stappenplan voor jou gemaakt, zodat het een beetje duidelijk voor je wordt.

Geen reacties

acs_0579

Skin care producten, ze komen in verschillende vormen, geuren en maten. Duizenden producten zijn er op de markt. Ik en waarschijnlijk de meeste, hebben er lades vol van. Ze zijn eigenlijk onmisbaar en zeker van belang voor een zacht, stralend en schoon huidje. Maar hoe zit het eigenlijk met de volgorde van het aanbrengen ervan? Wist je bijvoorbeeld dat de werking van sommige producten hun vitaliteit verliezen als ze niet in de juiste volgorde worden aangebracht? Daarom heb ik dit stappenplan voor jou gemaakt, zodat het een beetje duidelijk voor je wordt.

Eventjes een disclaimer ik ben dus geen huidtherapeut of dermatoloog of iets in die richting. Dit is gebaseerd op  de kennis die ik heb meegekregen van schoonheidsspecialisten die ik persoonlijk ken. 

acs_0580

Dit is mijn stappenplan voor in de ochtend:

Stap 1: 

acs_0584

Cleanser: REINIGEN! Het belangrijkste en de eerste stap naar een gezonde en mooie huid is het reinigen ervan! Dit geldt eigenlijk ook als je geen make-up draagt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar dit is de belangrijkste stap van heel de skin care routine. Door de nacht of dag door verzamelen er allemaal dode huidcellen en vuil op je gezicht. Door dit verstoppen je poriën en kun je puistjes krijgen, ook zorgt het voor een dof uitziende huid en andere onzuiverheden. Een schone huid zorgt er ook voor dat de producten zoals toner of moisturizer beter hun werk kunnen doen. Alleen schoonmaken met water in niet voldoende, je hebt echt een cleanser nodig, het liefst 1 die wateroplosbaar is. Wat voor cleanser jij nodig hebt voor jouw huid kan ik niet voor jou bepalen. Je moet dan echt kijken wat voor huidtype je hebt. Ikzelf gebruik eerst een cleanser op oliebasis en reinig daarna extra met 1 op zeepbasis. Je kan ook het zeepbasis product vervangen met bijvoorbeeld micellair water. Maar nogmaals kijk naar wat voor huidtype je hebt.

 

Stap 2:

acs_0587

Toner: Nu is het tijd voor een boost van je huid. De toner zorgt ervoor dat het laatste vuil dat is overgebleven op je huid wordt verwijderd en herstelt meteen ook je PH-waarde van je huid. Het herstelt eigenlijk gewoon je huid na het reinigen.

Stap 3: 

acs_0592

Serum: Nu je huid schoon is, is het tijd voor een serum. Nogmaals eentje die geschikt is voor jouw huidtype en eentje waar jouw huid behoefte aan heeft (zie: anti rimpels, droge huid).

Stap 4: 

acs_0589

Oogcrème: Ja een oogcrème, het maakt niet uit of je 20, 15 of 50 bent, gebruik oogcrème! Die zorgt er namelijk voor dat die wallen onder je ogen verdwijnen, ook helpt het tegen kringen en rimpels rondom je ogen. Breng een oogcrème altijd met je ringvinger aan, waarbij je zacht kloppende bewegingen maakt.

Stap 5

acs_0594

Moisturizer: Je huid heeft hydratatie nodig, dus voed je huidje!

Stap 6:

acs_0597

Gezichtsolie of dagcrème: Dit doe ik eigenlijk om en om. De ene dag gebruik ik een gezichtsolie als mijn huid wat aan de droge kant is. En de andere dag gebruik ik een dagcrème als mijn huid toch wat vettig oogt. Dit moet je ook voor jezelf uitvinden wat bij jouw huidtype past.

acs_0596

Stap 7: 

acs_0598

SPF!!! Een zonnebrandcrème is eigenlijk net zo belangrijk als stap 1. Misschien zelfs belangrijker! Ja, zelfs in de wintermaanden en zelfs als je eventjes voor 5 minuten naar buiten gaat! Dit beschermt je namelijk tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Wil je geen rimpels later? Smeer dan altijd zonnebrandcrème!

Dit waren mijn 7 stappen van mijn ochtend skin care routine, hierna doe ik meestal make-up op of soms niet en ga ik lekker beginnen aan mijn (meestal drukke) dag.

acs_0577

Wanneer mijn (meestal drukke) dag afgelopen is, begin ik aan mijn stappenplan voor mijn avondroutine. Trouwens door de dag door drink ik heel veel water, dat is ook een heel belangrijke stap voor een stralende en gezonde huid.

Dit is mijn avond stappenplan:

Dus gaan we weer met dezelfde stappen eigenlijk aan de slag:

Stap 1 Cleanser

acs_0585

Stap 2 Toner

Stap 3 Serum

Stap 4 Oogcrème 

acs_0590

Stap 5 Een spot treatment:

acs_0600

Dit gebruik je om puistjes en pukkeltjes te behandelen. Er zijn veel verschillende producten op de markt die je kan gebruiken. Low budget tip: ik smeer soms tandpasta op mijn puistje, die droogt het uit. Alhoewel ik niet weet hoe goed dit daadwerkelijk is voor je.

Stap 6 Moisturizer. 

Stap 7 Retinol:

acs_0599 Vitamine A!! Let op dit is geen vitamine A-zuur! Retinol helpt tegen rimpels, puistjes en huidverkleuring. Vitamine A zorgt er namelijk voor verbeteren van de huidstructuur. Omdat de werking van Vitamine A door licht vermindert, moet je retinol in de avond gebruiken.

Stap 8 Gezichtsolie of nachtcrème. 

acs_0602

Stap 9 Slaapmasker: Deze stap gebruik ik eigenlijk 1 tot 2 keer per week. Een slaapmasker geeft je huid toch die extra hydratatie en is gewoon soms onwijs flex.

(Stap 10 Lip scrub:acs_0601

Dit is echt optioneel, maar ik gebruik altijd in de avond een lipscrubje zodat mijn lippen de volgende ochtend lekker zacht aanvoelen.)

Hopelijk is het wat duidelijker voor je geworden wat de volgorde is en welke stappen ik volg. Oke, deze stappenplannen kunnen jou misschien afschrikken. Maar als je iets wilt moet je er ook hard voor werken toch? Zelfde geldt ook eigenlijk voor je huid op je gezicht, je moet er immers je hele leven mee doen. Wees aardig voor je huidje en je huidje is aardig voor jou! Btw, de producten die ik hier op de foto zet, zijn gewoon de producten die ik in huis heb. Dit is geen reclame zodat jij deze producten gaat aanschaffen! Dit zijn gewoon de producten die ik nu in huis heb en gebruik!

Bedankt voor het lezen en laat mij vooral weten of jij ook volgens dit stappenplan te werk gaat, of als je totaal iets anders doen. Ik zie je reactie graag tegemoet!

xx

Antje Skin Care Addict La Angel

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s