Buiten is alles beter!

Geen reacties

Nu met de quarantaine hebben we pas echt gemerkt waarom buiten zijn zo belangrijk is. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik heb gemerkt dat veel meer mensen de natuur zijn gaan waarderen. Op 1 juni komen natuurlijk de versoepelingen eraan, waardoor veel levens weer drukker worden. Al is het met werk, school of iets anders, we zullen merken dat het in een rap tempo net zoals vroeger (waarschijnlijk) gaat worden. Wie weet, ik vond het in ieder geval toch een goed idee om deze blogpost te schrijven, zodat we niet vergeten waarom buiten zijn zo belangrijk is. i.p.v. de drukte op te zoeken. Zo kun je af en toe gerust eventjes terugtrekken in de natuur.

Geloof me, ik ben soms ook het liefst de hele week binnen om mijn favoriete serie te bingewatchen. Maar buiten zijn heeft vele voordelen, al is het maar voor 30 minuutjes op je balkon of in de tuin.

Wat dacht je van Vitamine D (en nee niet die van je vriend)? Vitamine D is onmisbaar voor het groeien en behouden van sterke botten en tanden. Bovendien heeft Vitamine D betrekking tot een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. En waar krijg je Vitamine D voornamelijk van? Jawel, de zon.

Ik heb zelf een vitamine D tekort omdat ik door werk veel binnen zit, daarom neem ik ook vitamines. Maar mijn goal is nu om elke dag na werk een stukje te gaan wandelen. Om die extra zonnestralen te vangen.

Een frisse neus halen heeft ook vele voordelen namelijk. Niet alleen is het goed voor je vitaliteit, maar het kan ook je immuunsysteem stimuleren. Ook vermindert het stress en vergroot het gevoel van geluk. Het helpt dus zeker ook tegen een slecht humeur. Met een paar blokjes om lopen of in de natuur een heerlijke wandeling maken, maak je daadwerkelijk je hoofd even leeg.

En lopen is daarbij nog eens reuze gezond voor je. Dus een win-winsituatie. Wat ik vooral het liefst doe als ik in een park of bos ben, is aarden. Oke zweverigheid incoming:

Wat ik meestal doe is zitten op het gras of een boomstam. Vervolgens geef ik mijn volledige aandacht aan de natuur en ga dan alles aandachtig bestuderen. Hoe loopt die mier? Wat doet hij? Hoe beweegt die bloem in de wind? Etc. Ik bekijk alles en probeer een soort van de ziel te voelen van elke boom, diertje en bloem. Soms mediteer ik, soms niet. Als ik op vakantie ben, loop ik vaak met blote voeten. Maar in Nederland doe ik dat toch niet zo snel, wel raar want ik vind het best fijn. Maar dat kan een onzekerheid zijn.

Buiten is daadwerkelijk alles beter en je wordt er oprecht gelukkiger van. Nu het normale leven langzaam terugkomt, vergeet dan niet hoe jij je voelde tijdens deze quarantaine. Zoek gewoon wat vaker de natuur op. Ik snap ook wel dat je horecapersoneel wilt gaan steunen en daarom liever naar een restaurant wilt gaan. Maar je kunt ook afhalen en dan lekker gaan picknicken in het park. Het weer zit je in ieder geval mee. Vergeet niet om de natuur altijd netjes achter te laten. Of doe lekker wat je wilt, maar dit zijn wat tips, want wij komen allemaal van moeder aarde vandaan.

Ik weet niet wat jij dit weekend gaat doen, maar ik ga lekker de natuur in. En dit keer op blote voeten. 😉

 

Jimi op zijn sokken.

xxx Antje dansend in het bos La Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s