September/Oktober: check-in.

Geen reacties

Hey hallo, hoe gaat het? Hier ben ik dan, met mijn eerste check-in. Misschien had je het al voorbij zien komen dat ik geen week in foto’s meer ging doen. Dit omdat ik het te druk had/heb, maar ook soms uit luiheid of aan gebrek aan inspiratie. Met zo een maandelijkse check-in, kan ik veel meer kwijt, langer over bepaalde dingen en onderwerpen na denken en gewoon voor alles wat meer de tijd nemen. Dus ben jij benieuwd naar mijn eerste check-in? Lees dan vooral even verder, of niet, zelf weten.

Hoe ik eigenlijk op dit idee kwam, was door mijn managementopleiding. Wij moesten voor elke les inchecken en bepaalde vragen beantwoorden. De vragen waren: “Hoe sta ik erbij?” “Waar kijk ik naar uit?” en “Wat ben ik van plan om vandaag mee te nemen?” (aka te leren). Met het beantwoorden van deze vragen checkte je vervolgens in en zo begon je dag. Aan het einde van de les moest je dan ook weer uitchecken, met de volgende vragen: “Hoe sta ik erbij?” “Waar kijk ik naar uit?” en “Wat ben ik van plan om vandaag mee te nemen en wat ga ik toepassen en wat laat ik achter?’. Vervolgens zei je check-uit en ging je door met je leven. Mijn inspiratie voor deze blogpost dus.

Aldus, hoe sta ik erbij aan begin van september? Gemotiveerd en als een totaal ander mens! Ik ben gestopt met mijn drank, drugs en rock&roll leventje en ben volop gaan sporten. Krachtraining, paaldansen en boksen. Zodoende deed ik een full 180; Omdat ik zo enthousiast ging sporten, heb ik mijn lange nagels, met pijn in mijn hart eraf laten halen. Het is even wennen, maar ik ben er zeer tevreden mee. Ook heb ik besloten om elke maand bepaalde challenges te doen. Voor september had ik er dan ook een paar: Elke dag 10,000 stappen zetten, de minimalisme challenge (elke dag ont-spullen), the miricalle morning elke dag toepassen (ik kom later op terug wat het precies inhoudt), 1 maand lang 1 oogschaduw palette te gebruiken om zo verschillende looks mee te creëren (maar ook zodat die palettes van mij ook eens gebruikt worden, lol) en een gratitude challenge.

Waar kijk in in september naar uit? Wat zijn mijn doelen? Sowieso waar ik naar uitkijk om minstens 5 dagen te sporten en al mijn challenges te behalen. Ook hoop ik wat meer met vrienden af te spreken en beter mijn tijd in te delen. Ik wil ook elke dag minstens 10 bladzijdes lezen.

”Check in!”

Mijn september verliep als volgt:

The Miracle Morning:

Omdat ik ernaar streef om elke dag een beter versie van mezelf te zijn, (want ja het veranderen van de wereld begint bij jezelf toch?) zocht ik naar iets wat mij een stapje op weg zou helpen. Zo kwam ik uit op The Miracle Morning. Elke ochtend doe ik 6 dingen voordat ik begin met mijn drukke dag. Ze heten ‘S.AV.E.R.S.‘ en het houdt in:

Silence: Als eerste begin jij je dag met stilte, dus mediteren of diep ademen, reflecteren en dankbaarheid uitspreken.

Affirmations: Vervolgens ga je positieve affirmations naar jezelf toespreken. Bijvoorbeeld: ‘Ik zorg goed voor mezelf en voel mij iedere dag beter! Ik accepteer en hou van mezelf!’

Visualization: Bij deze stap ga je visualiseren, waar sta je nu en waar wil je heen? Welke doelen wil je bereiken? Welke dromen wil je realiseren? Mocht je hier moeite mee hebben, maak dan een moodboard die je elke ochtend kunt bekijken, voel dan dat je der al bent en alles al hebt bereikt.

Exercise: Work out! Ga een stukje lopen, stretch, doe yoga, het kan een uitgebreide work out zijn, maar ook een korte.

Reading: Ga iets lezen, inspirerende verhalen, blogs, boeken etc. Mijn doel is om elke dag 10 blz. te lezen.

Scribble: Journalen! Ik vind dit echt een life saver voor mij, d.m.v. het schrijven, heb ik echt veel emoties en blokkades bij mezelf ontdekt. Ik kan dit dan ook aan iedereen aanbevelen om een journal te kopen en gewoon lekker te gaan schrijven. Het hoeft niet eens lang te zijn, al is het maar een paar zinnen.

Maar dit doe ik dus elke ochtend. Still going strong. Sommige dagen doe ik al deze punten mega uitgebreid en sommige dagen skip ik er 1 of doe ik ze heel kort. Maar ik doe het wel en het helpt mij echt enorm, merk ik dan. Mocht je hieraan iets hebben gehad, laat mij dan vooral even weten.

Gebeurtenissen in mijn leven in september:

Het meest intense en heftigste wat ik heb mee gemaakt in september, is dat ik samen met Jimi bij de dierenarts afscheid nam van onze Donatella Versace. Ze had helaas een tumor, die ze steeds openhaalden. Ik heb dan ook deze moeilijke beslissing genomen, om haar in te laten slapen. Het was zwaar en oh man, wat hebben wij staan janken. Maar het is wel beter zo. Dona was echt een beestje met karakter en ik mis haar nog elke dag.

Ja sporten, gezond leven en voornamelijk aan mezelf werken, stond centraal in september. Ook heb ik weer mijn haar geverfd, ben ik heel veel gaan chillen met mijn vrienden. Heb ik na de break-up weer gezellig Jimi’s ouders bezocht en hebben we heerlijk gelachen. Pas ik weer in mijn oude favoriete jurk en ben ik weer volop aan het schaken. Ook ben ik weer mega verliefd geworden en heb ik weer een ‘heart break’ overleeft (want hey, zo ben ik). Ik heb veel geschreven, waaronder nieuwe gedichten, die ik voor het eerst durfde te delen online. Ook ben ik weer volop bezig met Tarot kaarten leggen en spiritualiteit.

Boeken die ik september heb gelezen: ehum, ik ben veelte lang al bezig met ”De Vier Inzichten”.

Films en series kijk ik niet zo erg, behalve natuurlijk ”Squid Game” net als de rest van de wereld.

Muziek die ik veel heb geluisterd: volg mij gewoon op Spotify en kom er zelf achter, hehe.

Challenges:

  • 10.000 stappen challenge was het mij behalve 1 zaterdag en 1 zondag aardig gelukt. Ik ga deze challenge gewoon standaard toepassen in mijn leven.
  • De minimalisme challenge is mij niet gelukt, maar ik ga hem hoe dan ook inhalen!
  • Miracle morning is mij wel gelukt!
  • De gratitude challenge (dus elke dag uitschrijven waar je dankbaar voor bent) is mijn ook gemakkelijk afgegaan en die pas ik dan ook standaard nu toe aan mijn leven.
  • 1 dag palette is mij ook goed afgegaan, alleen heb ik geen foto’s van mijn looks genomen, oeps. Dit was de palette: ‘tarlette in bloom van tarte’ – €42,- paar jaar terug besteld uit Amerika, hier even de foto’s voor de challenge en erna:

Hoe sta ik er nu bij aan het einde van september?

Sterk, met een mindset dat ik eigenlijk alles aan kan, ook al voel ik mij soms down. Ik kan het en ik ben trots op mezelf.

Wat heeft september mij eigenlijk geleerd?

Dat ik behalve van mezelf, geen (onrealistische) verwachtingen moet hebben van andere mensen. Dat ik moet proberen te leven in het nu en niet mij eindeloos verliezen in mijn dromen, wat ook best mag, maar nog wel op een gezonde manier. Wat september mij voornamelijk heeft geleerd is ”loslaten” en dat je een vlam niet kan laten branden als het verstikt.

Ik ben zeer dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt deze maand en hopelijk vond jij het interessant om te lezen!

”Check uit!”

Hoe sta ik erbij aan begin van oktober?

Ik heb een aantal doelen voor mezelf opgesteld, dit keer nog geen challenges, want ik wil eerst de vorige van september afmaken. Sommige hou ik nog even privé voor mezelf, ik wil ze eerst halen en de rest zie je op dit moodboordje:

Ik kijk er naar uit om al mijn doelen te behalen! De Naked Urban Decay Heat palette wordt mijn oogschaduw vriendje voor deze maand, lekker veel rode en oranje tinten erin, lekker herfstig, leuk voor Halloween ook. Nou ik hoop dat jij deze blogpost leuker vond dan een week een foto’s. Hij is wel langer, maar hé, je moet wel iets over hebben voor mij. Tot snel!

”Check in!”

xx

Antje komt weer met iets nieuws La Angel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s